Susanna Toropainen

Se oli aikaa kun aloin lähestyä 30 ikävuotta, elämä oli mukavaa, hauskoja asioita tapahtui, oli mielenkiintoisia työprojekteja, hyviä ystäviä, mukavia matkoja. Kaiken kaikkiaan elämä oli ihan mallillaan ja oli ollut siihenkin asti. Kuitenkin jossain syvällä kyti jotain mistä en saanut kiinni, jotain puuttui, mutta mitä? Päivät, viikot, kuukaudet ja vuodet kuluivat vauhdilla ja mukana vauhdissa. Koskaan ei ollut aikaa pysähtyä ja ottaa hetkeä kuunnella itseään tai edes tajuta, että niin kannattaisi tehdä.

Hyvien asioiden lisäksi elämään mahtui myös vastoinkäymisiä, jotka omalla tavallaan aina työnsivät minua kohti itseäni, sisintäni. Tsunamin kokeminen Thaimaassa laittoi sisäisiä prosesseja liikkeelle, niin työssä kuin yksityiselämässäkin. Vauhti kuitenkin jatkui ja jopa kiihtyi, oli niin paljon mielenkiintoista tekemistä, työni oli mukavaa ja antoisaa. Elämä oli täynnä mahdollisuuksia, mutta mihin niistä tarttuisi?

Keväällä 2008 käsiisi eksyi kirja Olet jo perillä. Tämä kirja auttoi minua ymmärtämään läsnäoloa, kiitollisuutta ja kiireettömyyttä. Aloin ensin kehittämään itseäni johtajana ja samalla siinä sivussa itseäni kunnes huomasin, että kaikki lähtee minusta juuri sellaisena kun olen. Vaihdon ajattelun suuntaa ja keskityin itseeni ja uskoin johtajan taitojen kehittyvän sen jälkeen. Olin oikeassa
Ihmisen hyvinvointi on ollut intohimoni koko aikuisiän ja olen tuottanut hyvinvointia ihmiselle liikunnan kautta jo vuodesta 1994. Yksin kehon hyvinvointi ei kuitenkaan tuottanut minulle haluttua tulosta. Vuonna 2008 aloin keskittyä mielen hyvinvointiin alkoi tapahtua uskomattomia muutoksia. Pysähdyin, kirjoitin tavoitteita, olin kiitollinen, iloitsin ja suhtauduin elämään rakkaudella.
Halusin oppia aiheesta lisää ja hakeudun Valmentamon LCF®Life Coach -koulutukseen. Koulutusvuosi 2010 oli todella antoisa vuosi ja se toi elämääni niitä elementtejä joita olin kaivannut. Suurin muutos minussa oli vilpitön hyväksyntä, itseeni, elämään ja muihin ihmisiin. Sen myötä sielunrauha ja kyky antaa ja vastaanottaa vilpitöntä rakkautta oli minussa.

Matkani jatkui syventymällä joogaan, opiskelin RYT-200 joogaopettajaksi 2012-2014 Villa Mandalassa. Joogakoulutusmatkani aikana sain lapsen, mikä omalta osaltani syvensi suhdetta itseen ja elämään. Äitiysloman aikana tein suursiivousta elämässäni ja jätin työhön vain ne elementit jotka olivat minulle sydämen asia. Valmennus ja jooga, niistä on tämän hetken työni rakennettu. Ja tätä työtä saan tehdä ihanassa ympäristössä pitkäaikaisen hyvän ystäväni kanssa.
Kiitollisena ja näillä eväillä haluan tuottaa hyvinvointi ja innostusta suomalaiseen yhteiskuntaan!