Jarmo Ahonen

Jarmo Ahonen on Somatic Center Finlandin pääkouluttaja. Hän on myös tietokirjailija, pilatesopettaja sekä yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntijoista ja fysioterapeuteista. Ahonen on työskennellyt 26 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina, toiminut Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa olympialaisissa ja on Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnan jäsen.

Ahosen aloitteesta perustettiin vuonna 2000 Dance Health Finland (DHF) ja hän toimi yhdistyksen puheenjohtajana kuusi ensimmäistä vuotta. Sen jälkeen hän on ollut varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Ahonen on ollut vaikuttamassa myös tanssilääketieteen kansainväliseen kehitykseen. Hän on ollut 10 vuotta International Association for Dance Medicine and Science (IADMS) järjestön hallituksen jäsen ja kuusi vuotta varainhoitaja (treasurer).

Urheilun saralla Ahonen on toiminut tennispelaajien Henri Kontisen, Emma Laineen, Robert Lindstedtin ja Jarkko Niemisen kehonhallinta- ja fysiikkavalmentajana. Niemisen kanssa yhteistyö alkoi jo vuonna 2004 ja jatkuu edelleen. Lisäksi hän on valmentanut purjehtija Sari Multalaa 12 vuotta yhdessä Joakim Wileniuksen ja Fredrik Lasseniuksen kanssa. Hän toimi myös vuosia golf-ammattilaisen Riikka Hakkaraisen fysiikka- ja kehonhallintavalmentajana.

Ahonen on erikoistunut alaraajan biomekaniikkaan ja sen vaikutuksiin koko kehon toimintaan. Hän on julkaissut kymmenkunta fysioterapian ja kehonhallinnan kirjaa. Sen lisäksi hän on tuottanut lukuisia artikkeleita suomalaisiin ja kansainvälisiin julkaisuihin.